Dordrecht in de oorlog

Een collectie van historische items van de tweede wereldoorlog in Dordrecht.

Dordt Open Stad 2011.

In 2011 werd in Mei het evenement Dordt Open Stad weer georganiseerd. Een evenement dat zich richtte op het naspelen en uitbeelden van het begin van de oorlog in Dordrecht. In mei 1940 landden Duitse parachutisten overal in en rondom Dordrecht. Nederlandse troepen raakten in gevecht met deze troepen. De foto's op deze pagina tonen de vrijwilligers die dat uitbeelden in mei 2011. 

Een aantal gebeurtenissen werden uitgebeeld deze dag. Allereerst de scene waarbij de Spoorwegtroepen gewekt werden door overvliegende vliegtuigen die hun parachutisten dropten in de vroege morgen van 10 mei 1940. Vervolgens de landingen in de Polder. Het gebied wat vandaag de dag het Weizigtpark is. 
Vervolgens worden de gevechten op de Krispijnse Weg nagespeeld, eerst die tussen Nederlandse troepen op de Krispijnse Weg en de Bosboom Toussaint Straat en Duitse parachutisten op de Mauritsweg. Daarna die tussen Nederlandse troepen en Duitse parachutisten op de Krispijnse Weg ter hoogte van café Sebes. Tot slot speelden de vrijwilligers de gebeurtenis na waar Burgemeester Bleeker werd beschoten door Duitse parachutisten bij de Krispijntunnel en werden er een aantal foto's gemaakt bij Villa Weizigt.  

Voorafgaand aan het evenement maakte RTV Rijnmond ook voor deze editie van Dordt Open Stad een reportage. U vind deze hier: 

  


 

©2017-2024 :Https://www.Dordrechtindeoorlog.nl: (Op de content op deze website berust auteursrecht: Deze content mag niet worden gedeeld, gedupliceerd of gepubliceerd zonder nadrukkelijke toestemming van de auteur van deze website. Voor verzoeken hieromtrent kunt u zich richten tot : Info@Dordrechtindeoorlog.nl of kijken op : www.Dordrechtindeoorlog.nl - Gebruiksvoorwaarden websitecontent).


E-mailen
Map
Info