Dordrecht in de oorlog

Een collectie van historische items van de tweede wereldoorlog in Dordrecht.

Nieuwe foto's in de collectie.  

Op deze pagina zullen alle nieuwe foto's worden benoemd die toegevoegd zijn aan de collectie. Dit zorgt ervoor dat de websitebezoeker een duidelijk overzicht heeft van wat er nieuw is op de pagina.


Toevoeging 6 juni 2024:
- Aan de pagina: Dordrecht en omgeving zijn dertien foto's toegevoegd van een Duitse militaire parade ter viering van de inname van Parijs in juni 1940. 

Toevoeging 16 maart 2024: 

- Aan de pagina: Mei 1940 - Tweede Tol zijn twee foto's toegevoegd: Eén van krijgsgevangen wielrijders bij de Tweede Tol en één van Oberst Bruno Bräuer in de omgeving van de Tweede Tol. 

Toevoeging 9 maart 2024:
- Aan de pagina: Mei 1940 - Amstelwijck zijn 13 foto's toegevoegd van het villapark Amstelwijck in mei 1940. 

Toevoeging 24 februari 2024:
- Er zijn twee's toegevoegd aan de pagina "Mei 1940 - Dordrecht en omgeving" van de witte vlag en de hakenkruisvlag op het stadhuis in Dordrecht.
- Een foto van de Godfried Schalckensing in de richting van de Noordijk is verplaatst van Ter Identificatie naar Dordrecht en omgeving.

Toevoeging 17 februari 2024: 
- Onder de pagina: Ter identificatie is een foto toegevoegd van twee Duitse militairen met een bakfiets en wat burgers. De foto is wellicht op de Noordendijk genomen. 

Toevoeging 3 februari 2024: 
- Onder de pagina: Mei 1940 - Dordrecht en omgeving is een foto toegevoegd van een gesneuvelde wielrijder op de Weeskinderendijk en een Duitse soldaat op de Admiraal de Ruyterweg. 
- Onder de pagina: Algemene Begraafplaats, is een foto toegevoegd van enkele parachutistengraven in mei 1940. 

Toevoeging 23 december 2023: 

- Onder de pagina Ter identificatie is een foto toegevoegd van een bruggenmars in Dordrecht tijdens de mobilisatie. Het is onduidelijk waar deze foto is gemaakt. 

Toevoeging 18 november 2023:

- Onder de pagina Dordrecht en omgeving zijn acht foto's toegevoegd van Duitse militaire taferelen in Dordrecht. 

Toevoeging 4 november 2023: 

- Onder de pagina Algemene Begraafplaats zijn 12 foto's toegevoegd van een Duitse militaire begrafenis in Dordrecht. 

Toevoeging 8 oktober 2023:

- Onder de pagina Algemene Begraafplaats zijn 10 foto's toegevoegd van een Duitse begrafenis in Dordrecht. 

Toevoeging 1 oktober 2023:
- Onder de pagina ter identificatie zijn vijf foto's toegevoegd van Duitse militairen, waarschijnlijk op diverse locaties in Dordrecht. 

Toevoeging 23 september 2023:

- Onder de pagina de Kriegsmarine in Dordrecht zijn twee foto's toegevoegd van Kriegsmarine militairen in de haven van Werf de Biesbosch. 

Toevoeging 12 augustus 2023:
- Onder de pagina De Kriegsmarine in Dordrecht zijn twee foto's toegevoegd van een Kriegsmarine begrafenis in Dordrecht. 
- Onder de pagina Algemene Begraafplaats zijn twee foto's toegevoegd van een Kriegsmarine begrafenis in Dordrecht. 

Toevoeging 15 juli 2023:

- Onder de pagina: Mei 1940 - De Tweede Tol is het uitreikingsdocument van het ijzeren kruis toegevoegd bij de Tweede Tol. 

Toevoeging 01 juli 2023:
- Onder de pagina: Moerdijkbruggen zijn twee foto's toegevoegd van Duitse voertuigen op de verkeersbrug van Moerdijk. 
- Onder de pagina: Mei 1940- Dordrecht en omgeving is een foto toegevoegd van Duitse parachutisten die de voorhoede van de 9e pantserdivisie ontvangen op de Rijksstraatweg. 

Toevoeging 25 februari 2023:
- Onder de pagina: Mei 1940 - Dordrecht en omgeving zijn een viertal foto's toegevoegd:
Eén foto van oorlogsschade aan de Kalkhaven, één foto van oorlogsschade aan de Havenstraat, één foto van oorlogsschade aan de Zeehavenlaan, en één foto van oorlogsschade aan de Dubbeldamse weg. 

Toevoeging 21 januari 2023:
- Onder de pagina: Mei 1940 - Dordrecht en omgeving zijn een viertal foto's toegevoegd:
Eén foto van de school aan de Bosboom-Toussaintstraat en Betje Wolfstraat.
Eén foto van de Nieuwe Haven in de richting van de Houttuinen.
Twee foto's van het Bagijnhof. 

Toevoeging 05 november 2022:
- Onder de pagina: Algemene Begraafplaats zijn twee foto's toegevoegd: Eén van de gedenksteen van het 2e bataljon van Fallschirmjäger Regiment 1, en één van diverse Duitse graven. 
- Onder de pagina: Mei 1940 - Moerdijkbruggen zijn twee foto's toegevoegd. Het gaat om een foto van het graf van Leutnant Dietrich Lemm, en een foto van de gedenksteen voor de parachutisten van het 2e Bataljon van Fallschirmjäger Regiment 1. 

Toevoeging 3 september 2022:

- Onder de pagina: Zwijndrecht en de Zwijndrechtse bruggen zijn vier foto's toegevoegd: 
Eén foto van NSB leider Anton Mussert in Zwijndrecht. 
Eén foto van Duitse soldaten bij de Zwijndrechtse verkeersbrug. 
Eén foto van Geallieerde vliegtuigen boven Zwijndrecht. 
Eén foto van Duitse soldaten op de Rotterdamse weg. 

Toevoeging 30 juli 2022:
- Onder de pagina: Mei 1940 - Moerdijkbruggen zijn twee foto's toegevoegd van Hauptmann Fritz Prager en Duitse parachutistengraven in de kloostertuin van Moerdijk. 
- Onder de pagina: Mei 1940 - Willemdorp is een foto toegevoegd van Duitse parachutisten bij een buitgemaakt stuk 7-veld van I-17 R.A in Willemsdorp.  

Toevoeging 18 juni 2022:

- Onder de pagina : Dordrecht mei 1940 zijn dertien foto's toegevoegd van de oorlogsschade in Dordrecht ten gevolge van de meidagen van 1940. 

Toevoeging 12 juni 2022:
- Onder de pagina "Ter Identificatie" is een foto toegevoegd van de graven van enkele manschappen van de Fallschirm Nachrichten-Abteilung 7. Het is onduidelijk waar deze foto is gemaakt. 

Toevoeging 11 juni 2022:
- Onder de pagina mei 1940 is een nieuwe pagina : Fotoalbum Vaandrig N de Braal toegevoegd met foto's van de 2e batterij van 25 AA in de Hoeksche Waard in mei 1940.

 
Toevoeging 1 mei 2022:
- Onder de pagina Dordrecht en omgeving zijn zes foto's van Duitse soldaten in Dordrecht tijdens de tweede wereldoorlog toegevoegd. 

Toevoeging 5 maart 2022:
- Onder de pagina Dordrecht en omgeving is een foto van een Dubbeldamse burger toegevoegd die naar de radio luistert in oorlogstijd. 
- Onder de pagina Dordrecht en omgeving is een foto van Duitse militairen voor de kledingwinkel van Dhr. Fortuin aan de Voorstraat toegevoegd. 
- Onder de pagina Algemene Begraafplaats is een foto toegevoegd van de eerste Duitse oorlogsgraven in mei 1940. 
- Onder de pagina Mei 1940 - Tweede Tol is een foto toegevoegd van Nederlandse krijgsgevangenen die afgevoerd worden over de Wieldrechtse Zeedijk. 
- Onder de pagina Moerdijkbruggen zijn twee foto's toegevoegd van de Moerdijkbruggen. 

Toevoeging 08 januari 2022: 
- Onder de pagina: mei 1940 - Dordrecht en omgeving zijn vijf foto's toegevoegd van de Hoge Bakstraat, Dubbeldamse Weg, Hoogt, Singel en het Bagijnhof. 

Toevoeging 11 december 2021:
- Onder de pagina: mei 1940 - Moerdijkbruggen is een foto toegevoegd van de 9e panzer division en fallschirmjägers van Fallschirmjäger Regiment 1.
- Onder de pagina: mei 1940 - Tweede Tol is een foto toegevoegd van parachutistengraven in de buurt van de Tweede Tol. 
- Onder de pagina: Dordrecht en omgeving zijn een foto van een Dornier vliegboot boven Dordrecht en van het stadhuis in Dordrecht toegevoegd. 
- Onder de pagina: Algemene Begraafplaats is een foto toegevoegd van enkele parachutistengraven op de Algemene Begraafplaats in Dordrecht. 

Toevoeging 05 september 2021: 
- Onder de pagina : Kriegsmarine in Dordrecht zijn een zestal interessante foto's van de Kriegsmarine in Dordrecht toegevoegd. 


Toevoeging 09 juli 2021:
- Onder de pagina: Dordrecht en omgeving zijn 9 foto's toegevoegd van Unteroffizier Friedrich Herziger die tijdens de oorlog tijd doorbracht in Dordrecht.  De twee foto's van de Algemene Begraafplaats zijn ook in die categorie nog eens geplaatst. 

Toevoeging 13 juni 2021:
- Onder de pagina : de Kriegsmarine in Dordrecht zijn twee portretfoto's van Kriegsmarine militairen toegevoegd. Beiden gemaakt in twee verschillende fotoateliers in Dordrecht. 

Toevoeging 24 mei 2021:
- Onder de pagina: Mei 1940 - Dordrecht en omgeving is een foto toegevoegd van de vernietigde school aan de Admiraal de Ruyterweg ( 27 ). 
- Onder de pagina: Foto's - Algemene Begraafplaats is een foto toegevoegd van een Duitse militaire begrafenis op de Algemene Begraafplaats.( 34) 
- Onder de pagina: Foto's - Mei 1940 - Moerdijkbruggen is een foto toegevoegd van het dorp Moerdijk met oorlogsschaden aan gebouwen ( 29 ). 
- Onder de pagina: Foto's - Mei 1940 - Willemsdorp is een foto toegevoegd van een vernietigd woonhuis in Willemsdorp ( 13 )
- Onder de pagina: Foto's - Mei 1940 - Zwijndrecht is een foto toegevoegd van oorlogsschade in Zwijndrecht ten gevolge van de meidagen ( 7 ). 

Toevoeging 08 mei 2021
- Onder de Pagina: Mei 1940 : Negatieven zijn vijftien originele negatieven toegevoegd van de oorlogsschade in Dordrecht in mei 1940. 

Toevoeging 09 april 2021:

- Onder de pagina: Foto's - Kriegsmarine in Dordrecht zijn 14 foto's toegevoegd van de Kriegsmarine in Dordrecht. De laatste zes foto's van de begrafenis en de graven op de Algemene Begraafplaats zijn eveneens op de pagina: Foto's - Algemene Begraafplaats geplaatst. 

Toevoeging 14 maart 2021: 
- Onder de pagina: Foto's - Moerdijkbruggen zijn vier foto's ( 20-21-22-23) toegevoegd van de Moerdijkbruggen in oorlogstijd. 

 Toevoeging 10 januari 2021:

- Onder de pagina: Foto's - Mei 1940 - Dordrecht en omgeving zijn vier foto's toegevoegd van het Bagijnhof, de Vriesestraat, hoek Hoogt/Sluisweg en de Noordendijk. 

Toevoeging 27 december 2020:
- Onder de pagina : Foto's - Mei 1940. Is de pagina: H.J. Kleefstra 2-I-17RA toegevoegd. U vind hier mobilisatiefoto's van Hotze Jelle Kleefstra welke bij 2-I-17RA was ingedeeld tijdens de mobilisatie en de meidagen van 1940. 

Toevoeging 25 november 2020:
- Onder de pagina: Foto's - mei 1940 - Tweede Tol zijn twee foto's toegevoegd. Eén van Duitse parachutistengraven in de buurt van de Tweede Tol. En één van Duitse parachutisten met een Duitse panzer op de Zeedijk. 
- Onder de pagina Foto's - Dordrecht en omgeving zijn drie foto's toegevoegd. Eén van Duitse militairen en burgers op de Voorstraat. Eén van de Oranjelaan en nog een portretfoto van drie Duitse militairen bij een studiofotograaf in Dordrecht. 


Toevoeging 31 mei 2020:
- Onder de pagina: Foto's- Algemene Begraafplaats zijn drie foto's toegevoegd. Twee van de graven van Unteroffizier Ulmer, Gefreiter Knaute en Kannonier Kahnenbley, en nog een foto van Duitse luftwaffe militairen.
 

Toevoeging 18 april 2020:
- Onder de pagina: Foto's - Mei 1940 - Moerdijkbruggen heb ik vier foto's toegevoegd. Twee van Duitse parachutisten bij de Moerdijbruggen, 1 van parachutistengraven in de kloostertuin van Moerdijk , en één in het haventje van Moerdijk. 

 Toevoeging 04 april 2020:
- Onder de pagina: Foto's - Dordrecht en omgeving zijn drie foto's van de bevrijding in Krispijn toegevoegd. 

Toevoeging 16 maart 2020:
- Onder de pagina: Foto's - Ter identificatie heb ik een foto toegevoegd van een locatie die mogelijk in Dordrecht is. 

Toevoeging 07 maart 2020:
- Onder de pagina: Foto's - mei 1940 - Dordrecht en omgeving zijn vier foto's toegevoegd van oorlogschade in Dordrecht en Duitse militairen.  

Toevoeging 25 januari 2020:
- Onder de pagina: Foto's - Dordrecht en omgeving zijn drie foto's toegevoegd van Villa Simpang aan de Stationsweg, de bijzondere school voor MULO bij de van Strijsingel en een foto van Groothoofdspoort bij Groothoofd. 

Toevoeging 07 november 2019:
Onder de pagina: Foto's - mei 1940 - Zwijndrechtse bruggen zijn drie foto's toegevoegd van Duitse parachutisten bij de Zwijndrechtse brug en de Weeskinderendijk. 

Toevoeging 03 november 2019:
- Onder de pagina: Foto's - Moerdijkbruggen is een foto toegevoegd van de verkeersbrug van Moerdijk. 
- Onder de pagina: Foto's - Mei 1940- Dordrecht en omgeving zijn twee foto's toegevoegd van de vernielde Admiraal de Ruyterschool. 
- Onder de pagina: Foto's - mei 1940 - Tweede Tol is een foto van een Nederlandse schuilbunker bij de Tweede Tol toegevoegd. 
- Onder de pagina: Foto's - Zwijndrechtse bruggen is een foto toegevoegd van de spoorbrug, vernield door de Duitsers. 
- Onder de pagina: Foto's - mei 1940 - Moerdijkbruggen zijn twee foto's toegevoegd van Duitse militairen met hun materieel die over de verkeersbrug van Moerdijk trekken. 

Toevoeging 29 september 2019:

- Onder de pagina: Foto's - Dordrecht en omgeving zijn drie foto's toegevoegd. Eén van Krispijn en twee van de Dordtse binnenstad. 

Toevoeging 15 september 2019:
- Onder de pagina: Foto's - Mei 1940 - Rivierkazemat I en II Willemsdorp zijn één foto van de Rivierkazemat II en één foto van de Rivierkazemat I toegevoegd. 


Toevoeging 03 september 2019:
- Onder de pagina: Foto's - Moerdijkbruggen zijn twee foto's toegevoegd, dichtbij genomen van de Verkeersbrug van Moerdijk. ( Foto 17 en 18) 

Toevoeging 01 september 2019:
- Onder de pagina: Foto's - Dordrecht en omgeving zijn bij het kopje onderaan de pagina Dubbeldam en omgeving drie foto's toegevoegd van Dubbeldam en de omgeving Dordwijk. 

Toevoeging 20 juli 2019:
- Onder de pagina: Foto's - Algemene Begraafplaats zijn twee foto's toegevoegd van Duitse graven ( 23 en 24 onder aan de pagina).
- Onder de pagina: Foto's - Mei 1940 - Moerdijkbruggen zijn twee foto's toegevoegd van Duitse troepen op de Moerdijkbruggen.  
- Onder de pagina: Foto's - Rivierkazemat II is een foto toegevoegd van de Kazemat, genomen van schuinachter het gebouw. 

Toevoeging 13 juli 2019:

- Onder de pagina: Foto's- mei 1940- Dordrecht en omgeving zijn 5 foto's toegevoegd. Een foto van luchtlandingstroepen met een Skoda berggeschut. Duitse soldaten bij een vernietigde boerderij, zicht op de oorlogsschade aan het Wilgenbosch, de Havenstraat en een foto van de Hollandse Verzekering aan de Burgermeester de Raadtsingel. 

Toevoeging 23 juni 2019: 
- Onder de pagina: Foto's - Moerdijkbruggen zijn 8 foto's toegevoegd van de Moerdijkbruggen, tot ontploffing gebracht door de Duitsers in november 1944 en Duitse stellingen in Willemsdorp. 

Toevoeging 10 juni 2019:
- Onder de pagina: Foto's - Mei 1940 - Tweede Tol zijn twee foto's toegevoegd van Nederlandse veldgraven bij de Tweede Tol ( 20 en 21 ) en 1 foto van Duitse parachutistengraven bij de Tweede Tol ( 22 ).
- Onder de pagina: Foto's - Ter identificatie zijn twee foto's toegevoegd van vernielde gebouwen , mogelijk in Dordrecht.  

Toevoeging 01 juni 2019:
- Onder de pagina: Foto's - Mei 1940 - Willemsdorp zijn acht foto's toegevoegd van de gevechten bij Willemsdorp en de schade aan de autosloperij, de politietroepenkazerne en de Nederlandse barrakken in Willemsdorp. De foto's zijn onderaan de pagina geplaatst ( Foto 5 t/m 12). 

Toevoeging 24 februari 2019:
- Onder de pagina: Foto's - Ter identificatie zijn een tweetal foto's toegevoegd van een brandende personenauto waar Duitse soldaten naar staan te kijken. De foto's horen bij de twee foto's hieronder van het Nederlandse PAG geschut en de Duitse parachutistengraven. Het vermoeden bestaat dan ook dat de foto's in Dordrecht zijn genomen. 

Toevoeging 16 februari 2019:

- Onder de pagina: Foto's - mei 1940 - Dordrecht en omgeving is een foto toegevoegd van het PAG geschut dat op 13 mei de Spuibrug verdedigde. 
- Onder de pagina: Foto's - mei 1940 - Moerdijkbruggen is een foto toegevoegd van Duitse parachutistengraven bij Moerdijk. 

Toevoeging 29 januari 2019:

- Onder de pagina: Foto's - Moerdijkbruggen zijn drie foto's toegevoegd. Twee van de verkeersbrug en nog een extra foto van een Duitse soldaat die op wacht staat op de spoorbrug. 
- Onder de pagina: Foto's - Ter identificatie is een foto toegevoegd van een kradmelder en een officier bij een rij woningen. Het vermoeden bestaat dat deze foto in Dordrecht is gemaakt. Echter is niet duidelijk waar. 

 Toevoeging 1 januari 2019:

- Onder de pagina: Foto's - Moerdijkbruggen is een foto toegevoegd van de spoorbrug bij Moerdijk. 
- Onder de pagina: Foto's - Mei 1940- Dordrecht en omgeving is een fraaie foto toegevoegd van de Dordtse Grote Kerk met een grote witte vlag erop. 
- Onder de pagina: Foto's - Algemene Begraafplaats zijn twee foto's toegevoegd van Duitse militairen van IR 16 die de graven bezoeken. 
- Onder de pagina: Foto's- Mei 1940- Moerdijkbruggen zijn twee foto's toegevoegd van een Duits 3.7 Flak geschut bij de brug en Duitse pantsertroepen die de brug oversteken.
  

Toevoeging 09 december 2018:
- Onder de pagina: Foto's- mei 1940 - De Tweede Tol zijn een viertal foto's toegevoegd van Nederlandse veldgraven bij de Tweede Tol. 

Toevoeging 20 oktober 2018:
- Onder de pagina: Foto's - mei 1940 - Moerdijkbruggen hebben we een achttal foto's toegevoegd van de Duitse 9e panzerdivisie en diverse ander ondersteunende eenheden op de Moerdijkbruggen toegevoegd aan de pagina. 

- Onder de pagina: Foto's - mei 1940 - Dordrecht en omgeving zijn twee foto's toegevoegd van Duitse troepen op de Rijksstraatweg. 
- Onder de pagina: Foto's - mei 1940 - Rivierkazemat II is een foto toegevoegd van een Nederlandse aardebunker welke deel uitmaakte van de verdedigingswerken van het dekkingsdetachement Willemsdorp. Aangelegd tijdens de mobilisatie. 
- Onder de pagina: Foto's - Zwijndrechtse bruggen is een interessante foto toegevoegd vanaf de Zwijndrechtse brug. Met op de achtergrond de Grote kerk. 

Toevoeging 17 augustus 2018:
- Onder de pagina: Foto's - Algemene Begraafplaats is een kleine aanpassing verricht. De nummering van de laatste vijf foto's op de pagina zijn aangepast en tevens is er een foto van de AB toegevoegd. Dit is foto 17. De eerste foto van de laatste vijf op die pagina. 
- Onder de pagina: Foto's - Mei 1940- Rivierkazemat II Willemsdorp zijn twee foto's van de Rivierkazemat toegevoegd. De tweede ( foto 9 ) is van vermoedelijk kort na of tijdens de meidagen. Vooral deze is wederom een interessante foto uit een opvallend perspectief. 
- Onder de pagina: Foto's - Mei 1940- Zwijndrechtse brug is een foto toegevoegd ( foto 3 ) van Duitse militairen in hun stellingen in Zwijndrecht met uitzicht op de Grote Kerk in Dordrecht. Een interessante opname!
-  Onder de pagina : Foto's - Moerdijkbruggen is een foto toegevoegd van de Verkeersbrug van Moerdijk. ( foto 11 ).
- Onder de pagina : Foto's - mei 1940- Tweede Tol is een interessante opname gepubliceerd van tanks van de 9e pantserdivisie. 
- Onder de pagina: Foto's - Ter Identificatie is een foto toegevoegd van twee Duitse parachutisten bij een PAK geschut. Er staat een onderofficier van de Panzer Truppe bij. Het vermoeden bestaat dat deze foto in de omgeving Tweede Tol/ Wieldrechtse Zeedijk is gemaakt. 

Toevoeging 03 juli 2018:

- Onder de pagina : Foto's - mei 1940, is de pagina "Rivierkazemat II Willemsdorp" toegevoegd. Omdat er inmiddels meerdere foto's van deze Rivierkazemat II in de collectie zijn en de bunker een uitgebreide geschiedenis heeft, is er besloten een aparte pagina te maken voor deze bunker. We hopen in de toekomst nog andere foto's toe te voegen met betrekking tot kazematten, schuilbunkers en veldversterkingen. Er zijn inmiddels nog twee foto's toegevoegd van de Rivierkazemat II. 
- Aan de pagina Mei 1940 - Tweede Tol is een nieuwe foto toegevoegd van het barakkenkamp en een foto van de tros van de 254e ID, Parachutisten en een Panzer II van de 9e panzer division vermoedelijk in de nabijheid van de Tweede Tol. 
- Aan de pagina mei 1940 - Dordrecht en omgeving zijn twee nieuwe foto's toegevoegd: Foto 8 van oorlogsschade in Dordrecht, vermoedelijk op de Wieldrechtse Zeedijk. En foto 14 van parachutisten en luchtlandingstroepen, ook vermoedelijk in Dordrecht. 
- Aan de pagina Dordrecht en omgeving is een foto ( 8 ) toegevoegd van een Duitse luftwaffe militair die poseert bij het monument van de gebroeders de Witt op de Visbrug bij de Voorstraat. 

Toevoeging 18 maart 2018:

- Een viertal foto's uit een fotolot van General Erich Höcker, divisiecommandant van de 719e Infanteriedivisie zijn toegevoegd aan de pagina "Dordrecht en omgeving". 
- Een drietal foto's uit een fotolot van General Erich Höcker, divisiecommandant van de 719e Infanteriedivisie zijn toegevoegd aan de pagina "Moerdijkbruggen"

Toevoeging 2 februari 2018:
- Een tweetal foto's van de Voorstraat in Dordrecht tijdens de tweede wereldoorlog zijn toegevoegd aan de pagina: "Dordrecht en omgeving". 

Toevoeging 20 januari 2018:
- Er is een foto toegevoegd van de 9e panzerdivisie in Dordrecht aan de pagina: Ter Identificatie. Het is niet duidelijk waar in Dordrecht deze foto gemaakt is. 

Toevoeging 4 januari 2018:
- Foto van de Rivierkazemat aan de pagina Willemsdorp mei 1940. 

Toevoeging 23 december 2017:
- Aan de pagina Zwijndrechtse bruggen zijn twee foto's toegevoegd van de Zwijndrechtse bruggen en Duitse militairen die de verkeersbrug over fietsen. 

Toevoeging 09 december 2017:
- Aan de pagina Mei 1940 - Dordrecht : Eén foto van Nederlandse gesneuvelden van Bataljon Ravelli op de Rijksstraatweg.
- Aan de pagina Algemene Begraafplaats: Vier foto's van Duitse graven op de Algemene Begraafplaats te Dordrecht. 

 Toevoeging 20 november 2017:
- Aan de pagina Mei 1940 - Dordrecht is een foto van de 9e panzerdivision toegevoegd op de Rijksstraatweg. 

 

 

©2017-2024 :Https://www.Dordrechtindeoorlog.nl: (Op de content op deze website berust auteursrecht: Deze content mag niet worden gedeeld, gedupliceerd of gepubliceerd zonder nadrukkelijke toestemming van de auteur van deze website. Voor verzoeken hieromtrent kunt u zich richten tot : Info@Dordrechtindeoorlog.nl of kijken op : www.Dordrechtindeoorlog.nl - Gebruiksvoorwaarden websitecontent).


E-mailen
Map
Info