Dordrecht in de oorlog

Een collectie van historische items van de tweede wereldoorlog in Dordrecht.

Dordt Open Stad 2008.

In 2008 werd in Mei het evenement Dordt Open Stad georganiseerd. Een evenement dat zich richtte op het naspelen en uitbeelden van het begin van de oorlog in Dordrecht. In mei 1940 landden Duitse parachutisten overal in en rondom Dordrecht. Nederlandse troepen raakten in gevecht met deze troepen. De foto's op deze pagina tonen de vrijwilligers die dat uitbeelden in mei 2008.

Tijdens dit evenement werden verschillende gebeurtenissen nagebootst. U ziet ze hier op de foto. De eerste is de landing van Duitse parachutisten ( de 3e compagnie van het Parachutisten Regiment 1 [ 3./FJR 1 ] ) in de Polder. Het hedendaagse Weizigtpark. Een tweede gebeurtenis toont de Duitse parachutisten die oprukten over de Dubbeldamse Weg. Tot slot ziet u de verbandplaats bij het Oranjepark waar zowel Duitse als Nederlandse gewonden door een gemengd team van hulpverleners werd verzorgd.

RTV Rijnmond was erbij en maakte er een uitzending over:
Het filmpje staat overigens op het YouTube kanaal van Den Vijand, de groep die de Duitse parachutisten uitbeeld. 


©2017-2024 :Https://www.Dordrechtindeoorlog.nl: (Op de content op deze website berust auteursrecht: Deze content mag niet worden gedeeld, gedupliceerd of gepubliceerd zonder nadrukkelijke toestemming van de auteur van deze website. Voor verzoeken hieromtrent kunt u zich richten tot : Info@Dordrechtindeoorlog.nl of kijken op : www.Dordrechtindeoorlog.nl - Gebruiksvoorwaarden websitecontent).


E-mailen
Map
Info