Dordrecht in de oorlog

Een collectie van historische items van de tweede wereldoorlog in Dordrecht.

De propagandafilm Sprung in den Feind. 

De Duitse parachutisten werden in Nazi - Duitsland vaak weggezet als glorieuze overwinnaars en elite eenheden. Een mooi voorbeeld hiervan is de Duitse propagandafilm "Sprung in den Feind" , vrij vertaald als Sprong in het vijandelijke. Hoewel de oorspronkelijke operatie om de Moerdijkbruggen te veroveren zeker niet vlekkeloos verliep mag men historisch gezien wel spreken van een succes aan Duitse kant. De parachutisten slaagden er inmiddels in om om de bruggen te veroveren en vast te houden tot de aflossing van de pantsereenheden arriveerde. De Duitse propagandamachine maakte maar al te graag gebruik van dit succes en dikte het nog even aan. De foto's die u hieronder ziet zijn gemaakt tijdens de opname van die propagandafilm. Veel van deze foto's werden zogenaamde koopfoto's. Foto's die in grote getalen werden nagedrukt en Duitse soldaten voor hun eigen fotoboeken konden kopen. 

De film is niet in het bezit van Dordrecht in de oorlog. Wij bezitten de rechten niet over deze film. De film is slechts ingevoegd op de website. U kunt deze film overigens op YouTube terugvinden. 


Hieronder vind u origineel fotomateriaal van de opnames:
Andere Tijden maakte er een reportage over welke u hier vind.  


©2017-2024 :Https://www.Dordrechtindeoorlog.nl: (Op de content op deze website berust auteursrecht: Deze content mag niet worden gedeeld, gedupliceerd of gepubliceerd zonder nadrukkelijke toestemming van de auteur van deze website. Voor verzoeken hieromtrent kunt u zich richten tot : Info@Dordrechtindeoorlog.nl of kijken op : www.Dordrechtindeoorlog.nl - Gebruiksvoorwaarden websitecontent).


E-mailen
Map
Info