Dordrecht in de oorlog

Een collectie van historische items van de tweede wereldoorlog in Dordrecht.

Schenkingen.

Op deze pagina zullen de schenkingen geplaatst worden die in de loop der tijd door verschillende mensen zijn gedaan.  Het is dan ook erg leuk als ik iets mag ontvangen van mensen als schenking. Vooral omdat het altijd een verassing is van wat dat kan zijn. Ik ben altijd op zoek naar zaken die met de oorlog in Dordrecht te maken hebben. Of dit nu foto's, documenten of uniformen zijn. Alles is interessant! 

Heeft u iets dat interessant is voor de collectie? Dan kunt u mailen naar: info@dordrechtindeoorlog.nl of het contactformulier hier rechts gebruiken. 


De Duitse eetketel hier onder werd een aantal jaar geleden aan mij geschonken.

De eetketel is achtergebleven in Dordrecht na de oorlog. Meer informatie over dit item vind u hier:  http://www.dordrechtindeoorlog.nl/Andere-zaken/


Deze foto van de vernielde school aan de Admiraal de Ruyterweg werd mij geschonken door mevrouw Elshout uit Dubbeldam. De foto was van haar moeder geweest. Meer informatie over de foto vind u hier: http://www.dordrechtindeoorlog.nl/Foto-s/Mei-1940/Dordrecht-en-omgeving/

Dit boekje ontving ik van mevrouw Marthé de Pee. Het is een boekje voor de herdenkingsdienst van de gevallenen van 34RI. Een groot deel van de kopgroep Ravelli was van 34 RI en sneuvelde bij Dordrecht. 

De onderstaande foto's ontving ik van Dhr. Kleefstra uit Friesland. Zijn vader was militair bij 2-I-17RA en was vermoedelijk gelegerd in de hoeve Killesigt bij de Dordtse Kil. U leest het verhaal hier: H.J. Kleefstra 2-I-17RA

De onderstaande radio uit oorlogstijd ontving ik van de Dhr. Ger Sels uit Dordrecht, zijn opa luisterde er stiekem mee naar de radio, ondanks het feit dat hij twee Duitse militairen ingekwartierd had. U leest het verhaal hier: www.dordrechtindeoorlog.nl/Andere-zaken/

Van mevrouw Marjon Silvia uit Dordrecht ontving ik de onderstaande twee foto's. Het is een foto van oorlogsschade aan de hoek Hoogt/Sluisweg en de andere foto is er één van Nederlandse militairen op de Singel. 

Van Dhr. Strohmeyer uit Zwijndrecht ontving ik de onderstaande twee documenten die van zijn vader zijn geweest. De documenten zullen worden toegevoegd aan de website! 

 Van Dhr. en Mevr. Vos uit Zwijndrecht ontving ik de onderstaande zaken ter aanvulling van de collectie. Het krijgt snel een plek op de website!


Van Mevr. Vera Jacobs ontving ik de onderstaande documentenset van haar vader Dhr. Adrianus Poots. Hij was spuitgast bij de gemeentelijke brandweer en luchtbeschermingsdienst in Dordrecht. 

 

©2017-2024 :Https://www.Dordrechtindeoorlog.nl: (Op de content op deze website berust auteursrecht: Deze content mag niet worden gedeeld, gedupliceerd of gepubliceerd zonder nadrukkelijke toestemming van de auteur van deze website. Voor verzoeken hieromtrent kunt u zich richten tot : Info@Dordrechtindeoorlog.nl of kijken op : www.Dordrechtindeoorlog.nl - Gebruiksvoorwaarden websitecontent).


E-mailen
Map
Info