Dordrecht in de oorlog

Een collectie van historische items van de tweede wereldoorlog in Dordrecht.

Originele documenten. 

Op de tabbladen onder deze pagina vind u originele documenten uit de tweede wereldoorlog van onder andere Dordrecht . De documenten hebben net zoals de foto's verschillende thema's of oorsprongen. Zo vind u hier bonnen uit de oorlog, distributiestamkaarten en verschillende persoonlijke documenten. Ook propagandamateriaal van de Duitsers komt aan bod.  Militaire veldpostkaarten en normale ansichtkaarten uit de oorlog hebben ook een plek gekregen onder het tabblad documenten. 

Bij de meeste documenten zullen namen en adressen onleesbaar gemaakt worden. Geprobeerd wordt om dit op een zo min mogelijk storende wijze te doen. Hoewel deze namen en adressen bij de geschiedenis van het document horen willen we ook rekening houden met de privacy van de voormalige eigenaren of de familie daarvan. Wij hopen op u begrip. 

Veel kijkplezier bij de documenten. 


©2017-2024 :Https://www.Dordrechtindeoorlog.nl: (Op de content op deze website berust auteursrecht: Deze content mag niet worden gedeeld, gedupliceerd of gepubliceerd zonder nadrukkelijke toestemming van de auteur van deze website. Voor verzoeken hieromtrent kunt u zich richten tot : Info@Dordrechtindeoorlog.nl of kijken op : www.Dordrechtindeoorlog.nl - Gebruiksvoorwaarden websitecontent).


E-mailen
Map
Info