Dordrecht in de oorlog

Een collectie van historische items van de tweede wereldoorlog in Dordrecht.

Dordrecht in de oorlog in de media.

Op deze pagina vind u mediaberichtgeving over de website Dordrecht in de oorlog. 

De Stem van Dordt. 
Op 28 augustus 2019 verscheen er in de Stem van Dordrecht een artikel over Dordrecht in de oorlog. Elisa Kuster kwam mij interviewen over hoe ik begonnen ben met verzamelen en met veel passie aan mijn website werk. Hieronder kunt u het artikel lezen. ( Klik op de foto voor een vergroting)

Plusser februari 2021.
Op 24 februari 2021 verscheen in de regiokrant de Plusser van de Dordt Centraal een artikel over Dordrecht in de oorlog. Mevrouw Hester Romijn interviewde mij over mijn website en mijn verzamelpassie. Hieronder kunt u het artikel lezen. 


Windpark Klaverspoor. 
Op 18 maart 2021 verscheen er op de website www.windparkklaverspoor.nl van Vattenfall, een artikel over explosievenonderzoek lang de A16 bij de Moerdijkbruggen. Bij dit onderzoek zijn diverse explosieven uit de tweede wereldoorlog gevonden en opgeruimd. Het doel van het explosievenonderzoek is het vrijmaken van het terrein zodat er veilig gebouwd kan worden aan de windmolens. Dordrecht in de oorlog heeft voor dit artikel wat fotomateriaal geleverd. U vindt de verwijzing naar het website-artikel hier: www.windparkklaverspoor.nl/explosieven. ( Klik op de foto voor een vergroting)


Plusser april 2021. 
In april 2021 verscheen er in de regiokrant de Plusser van de Dordt Centraal een artikel over Dordrecht in de oorlog. Deze keer schreef ik een artikel over de Algemene Begraafplaats in Dordrecht tijdens de tweede wereldoorlog. U leest het artikel hier: 


Dordt Centraal mei 2021. 
In mei 2021 verscheen er een artikel in de Dordt Centraal over Johannes Adrianus Pruijsten. Na aankoop van het bidprentje van zijn familie en de daarbij geleverde informatie schreef ik een artikel over dienstplichtig soldaat Pruijsten die sneuvelde in mei 1940 ten gevolge van zijn verwondingen die hij opliep in Dubbeldam. U leest het artikel hier: 


Plusser Juni 2021.
In juni 2021 verscheen er in de regiokrant de Plusser van de Dordt Centraal een artikel over Dordrecht in de oorlog. Deze keer schreef ik een artikel over de radio uit oorlogstijd die ik als schenking kreeg van Dhr. Sels uit Dubbeldam. U leest het artikel hier: 


Plusser september 2021. 
In september 2021 verscheen er in de regiokrant de Plusser van de Dordt Centraal een artikel over Dordrecht in de oorlog. Deze keer schreef ik een artikel over het Korps Pontonniers en Torpedisten in Dordrecht en tijdens de meidagen van 1940. 


Plusser oktober 2021. 
In oktober 2021 verscheen er in de regiokrant de Plusser van de Dordt Centraal een artikel over Dordrecht in de oorlog. Deze keer schreef ik een artikel over het verzet en de Binnenlandse Strijdkrachten in Dordrecht tijdens de tweede wereldoorlog. 


Plusser Februari 2022. 
In februari 2022 verscheen er in de regiokrant de Plusser van de Dordt Centraal een artikel over Dordrecht in de oorlog. Deze keer schreef ik over het oorlogszakboekje en het herkenningsplaatje in het vooroorlogse Nederlandse leger. 


Plusser april 2022.   
In april 2022 verscheen er in de regiokrant de Plusser van de Dordt Centraal een artikel over Dordrecht in de oorlog. Deze keer schreef ik een artikel over het dekkingsdetachement Willemsdorp in mei 1940 tijdens de tweede wereldoorlog.

 
RTV Dordrecht 23 augustus 2022. 
Op 22 augustus werd ik geïnterviewd over het boek over de oorlogsgraven in Dordrecht dat ik aan het schrijven ben.Het boek zal gaan over de namen op deze grafstenen. Wie waren deze mensen? van wie waren zij familie? Waren het militairen of verzetsmensen? En hoe kwamen zij om het leven? Vragen zoals deze worden in het boek beantwoord. In het filmfragment en in het bijbehorende artikel leest u meer over het boek dat ik aan het schrijven ben:
RTV Dordrecht - Boek oorlogsgraven. 


Plusser augustus 2022.
In augustus 2022 verscheen er in de regiokrant de Plusser van de Dordt Centraal een artikel over Dordrecht in de oorlog. Deze keer schreef ik een artikel over de Zwijndrechtse bruggen over de Oude Maas tijdens de tweede wereldoorlog. 


Plusser oktober 2022.
In oktober 2022 verscheen er in de Plusser van de Dordt Centraal een artikel over Dordrecht in de oorlog. Deze keer schreef ik een artikel over het barakkenkamp van I-17 R.A. bij de Tweede Tol in Dubbeldam. 

Plusser oktober 2022.


Plusser december 2022.
In december 2022 verscheen er in de Plusser van de Dordt Centraal een artikel over Dordrecht in de oorlog. Deze keer schreef ik een artikel over de kribbekist van dienstplichtig militair v. Vuurde, emblemen van de Dordtse Binnenlandse Strijdkrachten en het uniformjasje van Kapitein Barkmeijer van III-14 R.A.  

Plusser van december 2022.


Plusser april 2023.

In april 2023 verscheen er in de regiokrant de Plusser van de Dordt Centraal een artikel over Dordrecht in de oorlog. Deze keer schreef ik een artikel over de 25ste Afdeling Artillerie in de Hoeksche Waard tijdens de mobilisatie en de meidagen van 1940.

De 25ste Afdeling Artillerie in de Hoeksche Waard


RTV Dordrecht 24 mei 2023:
Afgelopen week werden filmmaker Bas Kakes en ik; Nick van Uden, auteur van www.Dordrechtindeoorlog.nl geïnterviewd door RTV Dordrecht over onze documentaire: Dordrecht in de oorlog - de meidagen van 1940. In dit interview lichten we nogmaals een tipje van de sluier op over onze documentaire met betrekking tot de meidagen van 1940 op het eiland van Dordrecht. Wij kunnen nu met trots aankondigen dat de serie ook te zien zal zijn op RTV Dordrecht vanaf 1 mei 2023.

 
Dordt Centraal 3 mei 2023.
Voor de Dordt Centraal van 3 mei 2023 werd ik geïnterviewd over het oorlogsgraf van Dienstplichtig Soldaat Johan Jacob Bour, het boek over de oorlogsgraven in Dordrecht dat ik aan het schrijven ben en de documentaire Dordrecht in de oorlog - de meidagen van 1940. 

Dordt Centraal 3 mei 2023


Plusser september 2023. 
In september 2023 verscheen er in de regiokrant de Plusser van de Dordt Centraal een artikel over Dordrecht in de oorlog. Deze keer schreef ik een artikel over het persoonsbewijs en de distributiestamkaart in oorlogstijd. 

 

Plusser oktober 2023.
In oktober 2023 verscheen er in de regiokrant de Plusser van de Dordt Centraal een artikel over Dordrecht in de oorlog. Deze keer schreef ik een artikel over bidprentje in oorlogstijd.

©2017-2024 :Https://www.Dordrechtindeoorlog.nl: (Op de content op deze website berust auteursrecht: Deze content mag niet worden gedeeld, gedupliceerd of gepubliceerd zonder nadrukkelijke toestemming van de auteur van deze website. Voor verzoeken hieromtrent kunt u zich richten tot : Info@Dordrechtindeoorlog.nl of kijken op : www.Dordrechtindeoorlog.nl - Gebruiksvoorwaarden websitecontent).


E-mailen
Map
Info