Dordrecht in de oorlog

Een collectie van historische items van de tweede wereldoorlog in Dordrecht.

Nieuwe zaken in de collectie.

Op deze pagina zullen in veel gevallen zaken worden geplaats die niet in de categorie foto's of documenten vallen. U kunt hierbij denken aan helmen, uniformen en uitrustingstukken maar ook andere zaken. Uitzonderderingen waar uw wel foto's en documenten vindt zijn verzamelcategorieën zoals: 

- Het Korps Pontonniers en Torpedisten in Dordrecht. 
- Militair en Mobilisatie.
- LBD Dordrecht.

Enzovoort...

Toevoeging 12 maart 2023:
- Aan de pagina Korps Pontonniers en Torpedisten in Dordrecht is inschrijvingskaart voor de dienstplicht toegevoegd. 

Toevoeging 23 februari 2023:
- Aan de Pagina Andere Zaken - Militair en Mobilisatie is een vrijwillige landstorm schietmedaille toegevoegd. 

Toevoeging 14 januari 2023:

- Aan de pagina Korps Pontonniers en Torpedisten in Dordrecht is de erewoordverklaring van Adjudant-onderofficier van het Hoofd toegevoegd. 

Toevoeging 18 december 2022:
- Aan de pagina LBD Dordrecht is een document toegevoegd van LB maatregelen in het gebouw Kunstmin. 
- Aan de pagina Het Korps Pontonniers en Torpedisten in Dordrecht is het naamplaatje van militair Gradus P. van den Berg toegevoegd. 


Toevoeging 16 oktober 2022:
- Aan de pagina Het Korps Pontonniers en Torpedisten in Dordrecht is de kribbekist van dienstplichtige v. Vuurde toegevoegd. 


Toevoeging 3 september 2022:
- Aan de pagina Collaboratie en NSB in Dordrecht is één foto toegevoegd van Anton Mussert in Zwijndrecht. 


Toevoeging 27 augustus 2022:
- Aan de pagina Andere Zaken is de pagina: Uniformjas Kapitein Barkmeijer - III-14 R.A. toegevoegd met daarop de voornoemde uniformjas. 


Toevoeging 07 augustus 2022:
- Aan de pagina Andere Zaken - Binnenlandse Strijdkrachten in Dordrecht is een tweede "Oranje" armband toegevoegd van de Nederlandse Binnenlandse Strijdkrachten in Dordrecht tijdens de bevrijding. 

Toevoeging 06 augustus 2022:

- Aan de pagina Andere Zaken - Korps Pontonniers en Torpedisten in Dordrecht is een voorschrift toegevoegd met K P&T Stempel. 

Toevoeging 29 juli 2022:

- Aan de pagina Andere Zaken - LBD Dordrecht is een document toegevoegd van de Ortskommandantur Dordrecht, gericht aan de LBD Dordrecht. ©2017-2023 :Https://www.Dordrechtindeoorlog.nl: (Op de content op deze website berust auteursrecht: Deze content mag niet worden gedeeld, gedupliceerd of gepubliceerd zonder nadrukkelijke toestemming van de auteur van deze website. Voor verzoeken hieromtrent kunt u zich richten tot : Info@Dordrechtindeoorlog.nl of kijken op : www.Dordrechtindeoorlog.nl - Gebruiksvoorwaarden websitecontent).


E-mailen
Map
Info