Dordrecht in de oorlog

Een collectie van historische items van de tweede wereldoorlog in Dordrecht.

Dordrecht in de oorlog in de media.

Op deze pagina vind u mediaberichtgeving over de website Dordrecht in de oorlog. 

De Stem van Dordt. 
Op 28 augustus 2019 verscheen er in de Stem van Dordrecht een artikel over Dordrecht in de oorlog. Elisa Kuster kwam mij interviewen over hoe ik begonnen ben met verzamelen en met veel passie aan mijn website werk. Hieronder kunt u het artikel lezen. 

De Plusser.
Op 24 februari 2021 verscheen in het regiokrantje de Plusser van de Dordtcentraal een artikel over Dordrecht in de oorlog. Mevrouw Hester Romijn interviewde mij over mijn website en mijn verzamelpassie. Hieronder kunt u het artikel lezen. 


Windpark Klaverspoor. 
Op 18 maart 2021 verscheen er op de website www.windparkklaverspoor.nl van Vattenfall, een artikel over explosievenonderzoek lang de A16 bij de Moerdijkbruggen. Bij dit onderzoek zijn diverse explosieven uit de tweede wereldoorlog gevonden en opgeruimd. Het doel van het explosievenonderzoek is het vrijmaken van het terrein zodat er veilig gebouwd kan worden aan de windmolens. Dordrecht in de oorlog heeft voor dit artikel wat fotomateriaal geleverd. U vindt de verwijzing naar het website-artikel hier: www.windparkklaverspoor.nl/explosieven