Dordrecht in de oorlog

Een collectie van historische items van de tweede wereldoorlog in Dordrecht.

Nieuw.

Om op een gemakkelijke en snelle manier alle veranderingen op de website te kunnen zien, is hier de pagina "Nieuw" toegevoegd op de website. U vindt hier alle nieuwe toevoegingen en structuurveranderingen van de website. 


04 april 2020:
Onder de pagina: Andere zaken, is de subpagina : schenkingen toegevoegd. Hier zullen alle schenkingen van mensen te zien zijn aan Dordrecht in de oorlog. 

17 maart 2020:
Onder de pagina: Andere zaken, is de subpagina "Ruisch set" toegevoegd. Een omvangrijke verzameling van bonnen, verzetskrantjes, documenten en een Ordedienst armband. 

03 februari 2020:

Onder de pagina: Andere zaken, is de subpagina "Pontonniersuniform Nederland" toegevoegd. De pagina toont het Buitenmodel jasje van een 1e luitenant der Pontonniers en verdere tekst en uitleg. 

07 november 2019:

Onder de pagina Media is de pagina: Dordrecht in de oorlog in de media toegevoegd. Hier zullen alle artikelen of beelden die over de website in de media verschijnen op geplaatst worden. Zojuist is het krantenartikel uit de Stem van Dordt van 28 augustus toegevoegd. 

20 juli 2019:
Onder de pagina: Home, is de pagina : Interessante links toegevoegd. U vind hier internet links die het bezoeken waard zijn. 


25 mei 2019:
Bij de pagina: Andere Zaken, is de pagina: Nalatenschap van der Hum toegevoegd. U vind hier alle interessante foto's, documenten en spullen welke van de Dienstplichtig Sergeant van der Hum van het dekkingsdetachement Willemsdorp afkomen. 


22 april 2019:

De pagina bidprenten onder documenten is nu gewijzigd in een aparte pagina: Bidprenten Duits en Bidprenten Nederlands. 


24 februari 2019:
Omdat we een eerste positieve foto identificatie hebben , is de pagina: Foto's - Ter identificatie aangepast. Onderin die pagina vind men nu de foto's die geïdentificeerd zijn. 

03 juli 2018: 

Onder de pagina : Foto's - mei 1940, is de pagina "Rivierkazemat II Willemsdorp" toegevoegd. Omdat er inmiddels meerdere foto's van deze Rivierkazemat II in de collectie zijn en de bunker een uitgebreide geschiedenis heeft, is er besloten een aparte pagina te maken voor deze bunker. We hopen in de toekomst nog andere foto's toe te voegen met betrekking tot kazematten, schuilbunkers en veldversterkingen.

20 november 2017:

Onder het kopje Media en dan Persoonlijke Verhalen is het verhaal van Zoetje Corvers toegevoegd. Zij maakte de oorlog als kind mee en moest meerdere keren grote afstanden lopen met haar vader naar een boerderij in de polder. Haar vader verdween dan geruime tijd. Na de oorlog werden er documenten gevonden waaruit bleek dat haar vader Koos Corvers bij de Binnenlandse Strijdkrachten had gediend. Zeer vermoedelijk deed hij verzetswerk als hij met Zoetje naar de boerderij in de polder ging. 

10 november 2017:
Bij de pagina's Foto's en Documenten zijn nu twee nieuwe pagina's toegevoegd. Namelijk de pagina's: "Nieuw in de collectie". 
Het is de bedoeling dat alle nieuwe collectie-toevoegingen hier eerst zullen verschijnen voor deze worden toegevoegd in de juiste categorie.
Voor de bezoekers van de website wordt het zo iets gemakkelijker om de nieuwe aanwinsten te kunnen zien zonder hiernaar te hoeven zoeken op de website.